Contact

Secretariaat Nederlandse
Afdeling PIANC
Postbus 177
2600 MH Delft
tel.: 088 - 335 8536
e-mail: PIANC Nederland

Nieuws


Klik hier voor het meest recente nummer van de internationale elektronische nieuwsbrief met de toepasselijke naam Sailing Ahead.

________________________________________________________________________________________________________

nieuwsPicture

PIANC webinars

Dit najaar zullen er 3 digitale PIANC-lezingensessies worden gehouden. Nu fysieke meetings even niet mogelijk zijn, is dat naar ons idee een mooie manier om elkaar toch bij te kunnen praten over lopende ontwikkelingen en interessante projecten. De drie sessies hebben elk een hoofdthema en bestaan uit 3 presentaties per sessie (zie lees meer, tijdstip: 16:00 – 17:30). Deelname is gratis, als u interesse heeft kunt u mailen naar sec-pianc@deltares.nl en krijgt u de uitnodiging per mail gestuurd.
HugoVelsink_v2 (1)

Overlijden Hugo Velsink

Op 10 december 2019 overleed Hugo Velsink, Erelid van PIANC, op de leeftijd van 89 jaar. Hij was lange tijd zeer actief in PIANC, vooral in de Permanent Commission on Developing Countries (PCDC), de voorloper van CoCom. Als lid van deze commissie was hij mede-organisator van het 2de PCDC Seminar in Surabaya in 1996. En hij was voorzitter van PCDC van 1996 tot 2001. Maar de meeste (oudere) Nederlandse PIANC leden zullen hem kennen van de colleges Havens en Scheepvaartwegen in Delft, waar hij in deeltijd de leerstoel bekleedde van 1978 tot aan zijn pensionering in 1995.

lyon-1068x713

Smart Rivers goes Dutch

Van 30 september tot en met 3 oktober vindt in Lyon Smart Rivers plaats. Aangezien niet iedereen in de gelegenheid zal zijn om af te reizen naar dit congres, willen wij graag de Nederlandse inbreng tijdens de Pianc ledenmiddag presenteren. Hiervoor willen wij jullie van harte uitnodigen op woensdag 30 oktober aanstaande bij Sweco Nederland in De Bilt. U bent welkom ben vanaf 14.30. De ledenmiddag zullen we om ca. 17.30 afsluiten met een borrel waarbij we een klein hapje zullen serveren.

PIC

Werkgroepavond

Op 26 september vond de jaarlijkse werkgroepenavond van Jong PIANC plaats. Tussen 19:00 en 21:00 vertelden Peter Jansen en Alex Ruijs over hun ervaringen in WG166 en WG159. De werkgroepavond vond plaats bij de Ruif in Delft.
Markerwadden.JPG

Excursies Jong PIANC

Het voorjaar is goed van start gegaan met twee succesvolle excursies vanuit Jong PIANC. Op 27 maart zijn 25 mensen een kijkje gaan nemen bij de Hartel Tank Terminal. De aanwezigen hebben kunnen zien hoe alle onderdelen van de terminal zijn gerealiseerd. In samenwerking met KIVI is een grote groep gaan kijken bij de Markerwadden. Dit bijzondere project is vanaf het water bekeken waarbij de vaartijd is gebruikt om onderdelen van het project uit te leggen aan de geinteresseerden.

Cees van der Burgt portret uit 1953

Overlijden Cees van der Burgt

Op 23 januari 2019 is ir. Cees van der Burgt overleden, 93 jaar oud. Cees had een indrukwekkende staat van dienst bij zowel Rijkswaterstaat als PIANC.

Panamakanaal

Het Sluizen Complex

Op 13 februari 2019 organiseerde PIANC Nederland in samenwerking met Jong PIANC "Het Sluizen Complex". Ongeveer 70 aanwezigen hebben kunnen luisteren naar presentaties over sluis IJmuiden, Terneuzen en een update over WG206. Later worden de presentaties gedeeld via de PIANC site.

1200px-Danube_near_Iron_Gate_2006.JPG

Ledenactiviteit 18 oktober

Op 18 oktober heeft Witteveen+Bos ons ontvangen op het vernieuwde kantoor in Deventer. Tussen 15.00 en 18.00 hebben (oud)-medewerkers over bijzondere en inspirerende projecten in het buitenland verteld. De activiteit werd afgesloten met een luxe borrel.

ledenavond16mei

Ledenavond 16 mei

Op 16 mei organiseerde PIANC een ledenavond bij Royal HaskoningDHV in Amersfoort. Albert Veenstra en Moritz Krijgsman presenteerden hun blik op de logistieke ontwikkelingen en klimaatneutraal varen. Een kleine 30 man heeft onder het genot van een drankje achteraf bij kunnen praten. Presentaties zijn via deze link te downloaden.

ijmuiden

Excursie naar Sluis IJmuiden

Op donderdag 29 maart organiseerde Jong PIANC met Jong CEDA een excursie naar de nieuwe zeesluis bij IJmuiden. Naast een rondvaart naar de sluis gaven verschillende experts een presentatie over het project. Na de presentaties was er gelegenheid om met elkaar te eten.

Postkantoor.JPG

Werkgroepenavond Jong PIANC

Op donderdag 1 februari vindt de Jong PIANC werkgroepenavond plaats. De werkgroepenavond is een jaarlijks terugkerend event en tijdens deze avond zullen 2 PIANC professionals een inhoudelijk presentatie geven over de PIANC werkgroepen waar zij aan meewerken. Het evenement vindt plaats bij het Postkantoor in Delft (Hippolytusbuurt 14).

Kanaal

Sailing towards Tomorrow - PIANC's navigation chart for R&D

2 november 2017 vond het "Sailing towards Tomorrow - PIANC's navigation chart for R&D event" plaats. Op deze middag zijn 75 mensen bij elkaar gekomen om over de laatste ontwikkelingen te praten. Klik op lees verder voor een sfeerimpressie.

Erelidmaatschap Han Ligteringen

Maandag 19 juni is Han Ligteringen erelid geworden van PIANC op de Annual General Assembly op voordracht van de Argentijnse sectie.

WG_JongPIANC.JPG

PIANC event 22 maart: Energy Transition and Future Shipping Strategies

Op 22 maart vond het eerste PIANC event van 2017 plaats. Er waren ongeveer 65 mensen aanwezig bij Shell. De avond stond in het teken staan van "Energy Transition and Future Shipping Strategies". De avond werd geheel in stijl afgesloten in De Halve Maan in Rijswijk

SUEZ

Ledenavond 28 september

Op 28 september waren we te gast bij Van Oord in Rotterdam. Op de ledenavond was er de mogelijkheid om met een drankje tijdens het buffet bij te praten met vakgenoten. Van Oord gaf een presentatie over de laatste trends in de baggerindustrie en namen zij ons mee in de race tegen de klok van het Suezkanaal.

TransportFuture2

Transport of the Future Event

Het succesvolle Transport of the Future event heeft op 14 april 2016 plaatsgevonden. 90 aanwezigen hebben samen hun visie gedeeld en zich laten inspireren over het toekomstbeeld van transport over water. Op LinkedIN kunt u de uitslagen van de stellingen vinden. Klik op "lees verder" voor een sfeerimpressie.

Robin van der Sligte

Oud-secretaris Robin van der Sligte overleden

Voormalig secretaris van PIANC Nederland Robin van der Sligte is op 9 maart overleden.

Sailing towards Tomorrow - PIANC's navigation chart for R&D

2 november 2017 vond het "Sailing towards Tomorrow - PIANC's navigation chart for R&D event" plaatsvinden. Op deze middag zijn ~75 mensen bij elkaar gekomen om over de laatste ontwikkelingen te praten. Klik op lees verder voor een sfeerimpressie.

Climate

Think Climate

PIANC maakt deel uit van een internationale alliantie om het klimaat te verbeteren.

Brolsma portret

Jolco Brolsma neemt afscheid als voorzitter FinCom

Tijdens het congres in San Francisco heeft Jolco Brolsma afscheid genomen als voorzitter van de Financial Commission.

Icoon computer

Gebruikersnaam en wachtwoord

PIANC heeft besloten op digitale publicatie van nieuwsbrieven, Magazine en werkgroeprapporten over te gaan. Als eerste digitale publicatie is het Magazine On Course no. 142 verschenen. In de opmaak van het papieren magazine, maar dan als PDF-bestand. Het is te vinden op het members-only gedeelte van de website www.pianc.org.