Contact

Secretariaat Nederlandse
Afdeling PIANC
Postbus 177
2600 MH Delft
tel.: 088 - 335 8536
e-mail: PIANC Nederland

Nieuws


Klik hier voor het meest recente nummer van de internationale elektronische nieuwsbrief met de toepasselijke naam Sailing Ahead.

________________________________________________________________________________________________________

1200px-Danube_near_Iron_Gate_2006.JPG

Ledenactiviteit 18 oktober

Op 18 oktober heeft Witteveen+Bos ons ontvangen op het vernieuwde kantoor in Deventer. Tussen 15.00 en 18.00 hebben (oud)-medewerkers over bijzondere en inspirerende projecten in het buitenland verteld. De activiteit werd afgesloten met een luxe borrel.

ledenavond16mei

Ledenavond 16 mei

Op 16 mei organiseerde PIANC een ledenavond bij Royal HaskoningDHV in Amersfoort. Albert Veenstra en Moritz Krijgsman presenteerden hun blik op de logistieke ontwikkelingen en klimaatneutraal varen. Een kleine 30 man heeft onder het genot van een drankje achteraf bij kunnen praten. Presentaties zijn via deze link te downloaden.

ijmuiden

Excursie naar Sluis IJmuiden

Op donderdag 29 maart organiseerde Jong PIANC met Jong CEDA een excursie naar de nieuwe zeesluis bij IJmuiden. Naast een rondvaart naar de sluis gaven verschillende experts een presentatie over het project. Na de presentaties was er gelegenheid om met elkaar te eten.

Postkantoor.JPG

Werkgroepenavond Jong PIANC

Op donderdag 1 februari vindt de Jong PIANC werkgroepenavond plaats. De werkgroepenavond is een jaarlijks terugkerend event en tijdens deze avond zullen 2 PIANC professionals een inhoudelijk presentatie geven over de PIANC werkgroepen waar zij aan meewerken. Het evenement vindt plaats bij het Postkantoor in Delft (Hippolytusbuurt 14).

Kanaal

Sailing towards Tomorrow - PIANC's navigation chart for R&D

2 november 2017 vond het "Sailing towards Tomorrow - PIANC's navigation chart for R&D event" plaats. Op deze middag zijn 75 mensen bij elkaar gekomen om over de laatste ontwikkelingen te praten. Klik op lees verder voor een sfeerimpressie.

Erelidmaatschap Han Ligteringen

Maandag 19 juni is Han Ligteringen erelid geworden van PIANC op de Annual General Assembly op voordracht van de Argentijnse sectie.

WG_JongPIANC.JPG

PIANC event 22 maart: Energy Transition and Future Shipping Strategies

Op 22 maart vond het eerste PIANC event van 2017 plaats. Er waren ongeveer 65 mensen aanwezig bij Shell. De avond stond in het teken staan van "Energy Transition and Future Shipping Strategies". De avond werd geheel in stijl afgesloten in De Halve Maan in Rijswijk

SUEZ

Ledenavond 28 september

Op 28 september waren we te gast bij Van Oord in Rotterdam. Op de ledenavond was er de mogelijkheid om met een drankje tijdens het buffet bij te praten met vakgenoten. Van Oord gaf een presentatie over de laatste trends in de baggerindustrie en namen zij ons mee in de race tegen de klok van het Suezkanaal.

TransportFuture2

Transport of the Future Event

Het succesvolle Transport of the Future event heeft op 14 april 2016 plaatsgevonden. 90 aanwezigen hebben samen hun visie gedeeld en zich laten inspireren over het toekomstbeeld van transport over water. Op LinkedIN kunt u de uitslagen van de stellingen vinden. Klik op "lees verder" voor een sfeerimpressie.

Robin van der Sligte

Oud-secretaris Robin van der Sligte overleden

Voormalig secretaris van PIANC Nederland Robin van der Sligte is op 9 maart overleden.

Sailing towards Tomorrow - PIANC's navigation chart for R&D

2 november 2017 vond het "Sailing towards Tomorrow - PIANC's navigation chart for R&D event" plaatsvinden. Op deze middag zijn ~75 mensen bij elkaar gekomen om over de laatste ontwikkelingen te praten. Klik op lees verder voor een sfeerimpressie.

Climate

Think Climate

PIANC maakt deel uit van een internationale alliantie om het klimaat te verbeteren.

Brolsma portret

Jolco Brolsma neemt afscheid als voorzitter FinCom

Tijdens het congres in San Francisco heeft Jolco Brolsma afscheid genomen als voorzitter van de Financial Commission.

Icoon computer

Gebruikersnaam en wachtwoord

PIANC heeft besloten op digitale publicatie van nieuwsbrieven, Magazine en werkgroeprapporten over te gaan. Als eerste digitale publicatie is het Magazine On Course no. 142 verschenen. In de opmaak van het papieren magazine, maar dan als PDF-bestand. Het is te vinden op het members-only gedeelte van de website www.pianc.org.