Contact

Secretariaat Nederlandse
Afdeling PIANC
Postbus 177
2600 MH Delft
tel.: 088 - 335 8536
e-mail: PIANC Nederland

Jolco Brolsma neemt afscheid als voorzitter van FinCom

Brolsma portretTijdens het congres in San Francisco in 2014 heeft Jolco Brolsma afscheid genomen als voorzitter van de Financial Commission (FinCom), een functie die hij gedurende 8 jaar bekleedde. Tot zijn genoegen kon hij in zijn laatste financieel jaarverslag melden, dat de financien van de associatie er goed voor staan. Als opvolger is benoemd Ian White uit de UK.
Jolco heeft een lange reeks van activiteiten in PIANC-verband achter de rug. Zijn eerste was een bijdrage aan de Nederlandse inzending voor het congres van 1977 in Leningrad. In 1983 werd hij benoemd tot voorzitter van de werkgroep 'Navigation in Muddy Areas', de eerste werkgroep nieuwe stijl die een rapport zou afleveren. Hij was lid van diverse andere werkgroepen.
In 1991 werd hij Nederlands vertegenwoordiger in wat nu de Recreational Navigation Commission heet. Een jaar later volgde de aanstelling tot penningmeester van de Nederlandse Afdeling van PIANC en werd hij qualitate qua lid van de Finance Commision, om in 2006 tot voorzitter van deze groep verkozen te worden. Ook was hij voorzitter van de History Commission, die in 2010 een jubileumboek produceerde.
Hij was betrokken bij de organisatie van een aantal grote evenementen, zoals de jaarvergadering in 1993, het congres in Den Haag in 1998 en de SMART Rivers Conference 2013.
Jolco Brolsma is vanwege zijn vele verdiensten tot erelid van PIANC benoemd. *  terug naar de pagina nieuws